0

Your Bag

Cart empty
Giampiero Alcozer, aki az Alcozer márka alapítója és dizájnere, számos európai és afrikai országban járt, ahol összegyűjtötte a kreatív és művészi inspirációit. Firenze olyannyira rabul ejtette a szívét, hogy 1994 –ben letelepedett, hogy megvalósítsa az álmát: hogy olyan klasszikus inspirációjú különleges ékszereket hozzon létre, amelyek megfelelnek a mai kortárs művészeti ízlésnek. Köszönhetően a kézműves ékszerkészítési technikának és a fiatal dizájnerekből álló csapatának, akik bármi áron elkészítették a megálmodott művet, megnyitotta első kézműves műhelyét a Via dei Rustici utcában. Az első műalkotások aranyozott sárgarézből készültek.

Az eredmény olyan magas minőségű kézzel készült ékszerek voltak, amelyek teljes mértékben Olaszországban készültek, olyan nőknek, akik szerették a vakmerőséget és ezáltal szerették volna kifejezni gondolataikat. Pár hónappal később számos olasz vásárlója volt, és a megnövekedett rendelésszámnak köszönhetően egy nagyobb és munkavégzésre alkalmasabb műhelybe kellett költöznie. A Via Giraldi a második cím a cég életében és az is maradt 9 évig (1994-2002) amikoris az első lépéseket megtette a nemzetközi piacok felé, és megnyitotta az első különálló márkaüzleteit Firenzében, Rómában, Milánóban és Madridban.

A nemzetközi elismerés hamarosan bekövetkezik. 2003 decemberében egy véletlen felfedezés következtében kiderült, hogy egy firenzei könyvtárban egy nagyon elismert ékszerkönyvben már olvasható volt egy nagyon elismert gyűjtő, Judith Miller idézete: „Alcozer a világ top dizájnerei között van.” 2002-ben a nagyon forró július első napjaiban Alcozer a Via Mennelli –be a jelenlegi helyére költözött 30 emberével és változatos eszköztárával. Végül nyert, sok bizonytalanság és mégtöbb remény között elkezdődött a termelés. Így születtek meg a leginkább szemet gyönyörködtető féldrágakő ékszerek: a "Unic" széria, amely mindig kicsi és 11 különböző tárgyból áll valamint a teszt termékből, hogy segítse a vásárlást. A "Classic" széria, melynek darabjai kifinomult antik hatású darabok megtekinthetőek a katalógusban. Az évek alatt számos tárgy és irányvonal készült, többek között: a Demo, X, Fables, Be-Baby, Pirates és a Dorella. Minden évben nem kevesebb mint 3500 ékszer készül, míg a történelmi archívum jelenleg több mint 80 000 darabbal dicsekedik.

Az Alcozer & J kollekciók napjainkban Firenzében a három különálló márkaboltokban kaphatóak, valamint elérhetőek Rómában, Szentpéterváron, Krasnodaban, és a legnagyobb multi márkákat forgalmazó üzletekben.

Giampiero Alcozer